Dnia 27 października 2016r. uczniowie naszej szkoły uczestniczyli w targach Warsaw Gastro Show zorganizowanych w Nadarzynie. Uczniowie obserwowali pokazy kulinarne „Co jedzą Polacy z internetu”, przygotowanie sushi a także parzenie cejlońskiej herbaty. W trakcie targów czekały na odwiedzających najsmaczniejsze pokazy i degustacje kulinarne. Uczniowie mogli również zdegustować różne rodzaje kaw, oddając swój głos na najsmaczniejszą.
Nasi uczniowie mieli okazję zapoznać się z najnowszymi rozwiązaniami w zakresie wyposażenia lokali gastronomicznych oraz spróbować prezentowanych produktów m.in. serów, wędlin, lodów tajskich. Dużym zainteresowaniem cieszyła się także Strefa Ucznia, gdzie grono ekspertów kulinarnych prowadziło wykłady dla uczniów i nauczycieli, m.in. dietetyka jako nauka przyszłości, podczas którego słuchacze mieli okazję zapoznać się z nowymi zasadami piramidy zdrowego żywienia. Eksperci skupili się przedstawieniu zasad zdrowego odżywiania w połączeniu z aktywnością fizyczną. Uczniowie mogli również dokonać pomiaru składu swojego ciała oraz określić wskaźnik BMI.
Wyjazd zapewnił wyjątkowe atrakcje oraz bardzo dużo wiedzy merytorycznej. Program został przygotowany tak aby wszyscy odwiedzający, od profesjonalistów do pasjonatów, wyszli usatysfakcjonowani. Możliwość uczestniczenia w targach branżowych to ważny element uzupełniania wiedzy zdobytej w szkole, co pozwoli młodzieży uczącej się na kierunkach gastronomicznych lepiej przygotować się do egzaminów zawodowych.





